felhasználó
jelszó
 
 
 
 
Támogassa tevékenységünket! >

Az 1974-ben alakult Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelenleg hazánk legnagyobb természetvédő szervezete. Az egyesület politikától független, kiemelten közhasznú társadalmi szervezet, amelynek fő célja a természet - ezen belül elsősorban a madarak - védelme.

Az MME 1992-től a világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb nemzetközi természetvédő szervezetének hazai képviselője. A 92 országban működő BirdLife International közel 4500 munkatárssal és 2,5 millió önkéntessel dolgozik világszerte.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tevékenységét és hatását a hazai természetvédelemben jól jelzi, hogy több mint száz projektet valósít meg minden évben, ezen belül foglalkozik világszerte veszélyeztetett madárfajok védelmével (túzok, parlagi sas, haris), az Európában veszélyeztetett fajok védelmével (fehér gólya, kerecsensólyom stb.), szemléletformálással és fontos madárélőhelyek védelmével.

A hatékony és sikeres természetvédelmi munka csak komoly társadalmi támogatással valósítható meg. Az egyesületbe napjainkig több mint 30 ezren léptek be, s a Monitoring Központ által koordinált állományfelmérő és monitoring programokban több, mint 2000 önkéntes felmérő vesz részt.

Támogassa a madárvédelmet Magyarországon!

Támogatóink >

Az adatbázis 2014-2015. évi fejlesztéseit a Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület partnerségében megvalósuló Északi gólyahír projekt (SMCA-2013-0911-Z) keretében végeztük.

A gólyafészek adatbázis fejlesztését 2013-ban a Nimfea Természetvédelmi Egyesület BE-NATUR programjának támogatásával végeztük. A BE-NATUR program támogatója, a "Délkelet-európai transznacionális együttműködési program".

Az MME Fehérgólya-védelmi programját a VM Zöld forrás programja támogatja.Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.

Köszönetnyilvánítás >
© Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - Monitoring Központ 2005-2015. ::: Az oldalon található információk és adatok a Monitoring Központ tulajdonát képezik, azok és részeik bármilyen formában való utánközlése vagy felhasználása kizárólag a Központ írásos engedélyével lehetséges. ::: Elérhetőség: 4401 Nyíregyháza 1, Pf. 286. Info: monitoring@mme.hu

Az adatbázis 2014-2015. évi fejlesztéseit a Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület partnerségében megvalósuló Északi gólyahír projekt (SMCA-2013-0911-Z) keretében végeztük.