felhasználó
jelszó
 
 
 
 
Bevezető >

Köszöntjük valamennyi kedves látogatónkat az MME gólya honlapján. Magyarország legrégebbi civil természetvédelmi szervezetének munkatársaiként úgy gondoljuk, hogy céljaink érdekében élnünk kell a jelen és a jövő hatékony kommunikációs eszközeivel, mindenekelőtt a világháló nyújtotta lehetőségekkel.

Ezek az oldalak amellett, hogy bemutatják a hazánkban zajló gólyavédelmi munkát, egy naprakész adatbázissal - amelyet akár Ön is bővíthet - nagyban hozzájárulnak a faj további védelméhez.

Magyarországon mintegy 5500 gólyapár fészkel, ez, az ország területéhez viszonyítva az egyik legnagyobb európai állomány. A fiatal gólyákra azonban nálunk is sok veszély leselkedik: 50%-uk nem éri meg az egyéves kort, sokan még az első szárnypróbálgatás közben áramütést szenvednek.

Mivel a gólya a kulturális gyökerei, és emberközeli életmódja miatt a magyarok kedves, szeretett madara, úgy érezzük, hogy sorsa nagyobb figyelmet érdemel. Az MME ezért 2006-tól egy minden eddiginél jelentősebb gólyavédelmi programot indít.

Kérjük, legyen Ön is partnerünk, segítsen az adatgyűjtésben!

További információk >
Impresszum >
© Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - Monitoring Központ 2005-2015. ::: Az oldalon található információk és adatok a Monitoring Központ tulajdonát képezik, azok és részeik bármilyen formában való utánközlése vagy felhasználása kizárólag a Központ írásos engedélyével lehetséges. ::: Elérhetőség: 4401 Nyíregyháza 1, Pf. 286. Info: monitoring@mme.hu

Az adatbázis 2014-2015. évi fejlesztéseit a Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület partnerségében megvalósuló Északi gólyahír projekt (SMCA-2013-0911-Z) keretében végeztük.